ΦΟΡΕΑΣ

Ο Ήφαιστος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1935, για την παροχή τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Από το 1960 έως το 1980, οι απόφοιτοι του Ηφαίστου από διάφορες τεχνικές κατευθύνσεις, εργάστηκαν σε πολλούς και ποικίλους παραγωγικούς τομείς. Με τις γνώσεις και την τεχνική τους κατάρτιση προσέφεραν στην ανασυγκρότηση, την ταχεία οικονομική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση της χώρας.

Ο Ήφαιστος διαθέτει συγκρότημα 4.500 τ.μ. στον Άγιο Ελευθέριο που ξεκίνησε με οικονομική ενίσχυση από το Σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο στα Πατήσια και φιλοδοξεί να αναβιώσει ως πρότυπο κόμβο επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έτσι θα μπορούν να φιλοξενηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών στην περιοχή των Άνω Πατησίων ή και μέσα από την πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.

Στον ΗΦΑΙΣΤΟ προσφέρονται οι απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες, τις οποίες χρειάζεται μία ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χώρους πολυμέσων, συνεδριάσεων και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
Το 2007, με την υποστήριξη του Ηφαίστου ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ευρωπαϊκής εμβέλειας Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (www.akep.eu). To Ευρωπαϊκό σήμα της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας έχει κατοχυρωθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Σημάτων για τα 27 κράτη/μέλη της Ευρώπης. Από το 2008 η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας είναι εθνικός συνεργάτης της Παγκόσμιας εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, από το 2012 ενδιάμεσος φορέας του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες και από το 2013 Εθνικό μέλος για την Ελλάδα του παγκόσμιου δικτύου για την στήριξη των επιχειρήσεων σε στάδιο εκκίνησης Startup Nations.

Η Ακαδημία επιχειρηματικότητας υποστηρίζει την εξωστρέφεια των νέων επιχειρηματιών στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Υποστηρίζει τη δικτύωσή τους σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε θέματα οργάνωσης και σωστής λειτουργίας μίας νέας επιχείρησης.

Σήμερα, με τον Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών ο Ήφαιστος, ως ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας επικεντρώνει τη δράση της στην αναβίωση και τη σφυρηλάτηση του παρόντος και του μέλλοντός του, έτσι ώστε να εδραιωθεί ως φυτώριο επιχειρηματικού τρόπου σκέψης στην ευρύτερη Ευρασιατική περιοχή.
Δημιουργήθηκε με